יום שני, 23 במרץ 2020

עוגת גזר וקרם גבינת וניל

עוגת גזר וקרם גבינת וניל



























אפייה בזמן קורונה...

הרבה זמן לא כתבתי בבלוג...
(בינתיים הספקתי לטייל בכמה מקומות, לטעום אוכל טבעוני מדהים וגם לנסות להכין אותו...
אבל על זה בפוסט אחר😅)


עבודה, בית, ילדים, מטלות...

פתאום קורונה!!! 
קיבלתי אקסטרא זמן עם עצמי. עם הילדים. הרבה דברים קיבלו פרופורציות והתחלתי לחשב מסלול מחדש.
מצד אחד, אני לא חייבת לצאת מהמשבר הזה "מוארת" או להרגיש שעשיתי איזו פריצת דרך משמעותית, מותר גם לנוח, לתת לגוף ולנפש להירגע... ומצד שני, מאוד קורץ, לעשות את כל הדברים ששמת בצד.
אז קניתי ספר יוגה ו -2 מזרנים חדשים (לי ולמתבגרת, שאם היא לא ישנה, אז היא טובעת בים של לימודים מקוונים, עבודות ומבחנים מרחוק).






חזרתי לקרוא, מבשלת, מקפיצה ואופה בלי הפסקה כי כל היום פה רעבים, מנסה ליצור מתכונים חדשים וכן...גם לכתוב ולשתף עוד מתכונים טעימים בבלוג שזנחתי...
אם הקורונה לא תיגמר מהר, יש מצב שאחזור לעבוד על הספר שהתחלתי לפני שנתיים...הכל פתוח...
בינתיים, אני מאוד מתגעגעת לעבודה, לילדים המדהימים ולצוות המדריכים המקסים שלי, אנחנו שומרים על קשר אבל לא קל! בכלל.

אתמול חגגנו יום הולדת שנה לבריאן, הכלב החמוד שלנו, שאימצנו לפני כעשרה חודשים ושהכניס לנו המון שמחה לבית. החלטנו לעשות מיום ההולדת חגיגה לקטנים, שכבר נמאס להם מכדורסל, מכות, אוכל, משחקי קופסא ומסך.


הזדמנות טובה ליצור עוגות קטנות וטעימות שגם בריאן יוכל לטעום 
(לכלב אסור שוקולד).





עוגת גזר היא אחת העוגות האהובות עלי, ממש ממתק,מתוק ועשיר בתבלינים ארומטיים, 

תוספת מעולה ליד הקפה.



אני הכנתי כקאפקייקס, אבל ניתן לחלק את הבלילה ל3/4 תבניות אינגליש קייק.




הנה המתכון:

קאפקייקס גזר וקרם גבינה

מערבבים בקערה:
מים חמימים - 250 מ"ל
שמן - 320 מ"ל
חומץ תפוחים (אפשר גם רגיל) - 2 כפות
סוכר - 2 כוסות (כמעט 300 גרם)
קינמון -2כפיות
הל טחון - כפית אחת
ג'ינג'ר טחון - כפית אחת
מלח - חצי כפית
תמצית וניל - כף

מוסיפים:
קמח - 360 גרם
סודה לשתייה - 2כפיות
אבקת אפייה - 2 כפיות 

מערבבים לבלילה אחידה ומוסיפים: 
גזר מגורד - 4 יחידות גדולות
אגוזי מלך - קצוצים גס - 200 גרם

מערבבים עד שהגזר והאגוזים נטמעים בבצק ומוזגים למאנג'טים , 3/4 מגובה המנג'ט.
אופים בתנור שחומם מראש ל170 מעלות. בודקים עם קיסם שיצא יבש. מכבים את התנור ומשאירים שם לעוד 5 דקות להתגבשות.

לאחר צינון המאפינס, נהפוך אותם לקאפקייקס, נזלף קרם גבינה טבעוני:
מקציפים:
קופסא קטנה של קצפת צמחית "השף הלבן" עם  אינסטנט פודינג וניל
מוסיפים חצי קופסא של ממרח סויה "טופוטי" וממשיכים להקציף עד שמתגבש.
לאחר הזילוף למעלה, מפזרים מעט קינמון.
יוצא סוף הדרך!!!! 

מאחלת לכולנו, שהקורונה תהיה במהירה מאחורינו, מאחלת החלמה לכל החולים,
מצדיעה לכל צוותי בתי החולים, מד"א וכל העוסקים במלאכה.
לימים טובים של שמחה, בטחון, אחדות ו...חיבוקים המון עם סבתא וסבא.

שלכם,
מירב 💕💕


                                     בריאן המדהים שלנו. אמצו כלב. קבלו חבר לחיים.























אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה