יום רביעי, 30 בנובמבר 2016

כל השפע שבטבעונות ועוגת שמרים טבעונית ריחנית

בשבוע שעבר הזדמן לי להגיע לטבריה, שם יש את החנות האהובה עלי "ניצת הדובדבן". 
כמו גן עדן קטן לטבעונים, הכל מהכל, משלימים את כל החוסרים במטבח וחוזרים הביתה שמחים וטובי לב.
"גבינות", "נקניקים", מיונז טבעוני, סויה, קטניות ומה לא...


כרגיל, לא מפסיקים לשאול אותי מה אני אוכלת ואם אני לא רעבה? מאיפה אני מקבלת ויטמינים, ברזל, B12, סידן?... כולם יועצי תזונה ולכולם נורא אכפת מהחוסרים שיש לי בגוף...
עם שפע כזה מן הטבע אני לא זקוקה לשום דבר מהחי ובמיוחד שהוא כרוך בחיי סבל ובאומללות.
לא תודה, לא בשבילי.





יום אחרי, אישי היקר חזר מקניות,עם שלל טבעוני, מאושר שמצא לי מעדנים טבעוניים וגם משקה סויה חדש של תנובה כדי שאנסה אם זה טעים לי (הוא לא יודע שמזמן אני כבר "עפה" על המשקה הטעים הזה שנמצא כבר במרכולית של הקיבוץ).כמובן שאחד אני שתיתי ואת השני גמע בשקיקה הבכור שלי "דווקא טעים" ...





מה שבאמת נרשם כהצלחה בבית זה עוגת שמרים טבעונית שכבר הייתה בהרצה לפני יותר מחצי שנה ועכשיו קיבלה מן סוג של שדרוג.
לפני כ 14 שנה כשרק עברנו לקיבוץ, הכנסנו ילד קטן ומתוק בן שנה וחצי לגנון. אחותו הייתה עדיין בבטן ובימי שישי אפשר היה לראות את ההורים נוהרים לקחת את ילדיהם מהגנים ולצאת עם "שלל" : עוגת שמרים בשקית. הריחות שאפפו את הגן היו משכרים, קינמון, קקאו, ריח של ילדות. ילדות של קיבוץ. שושני השמרים היו נאפים אצלי בבית המון כמובן במתכון המקורי שכלל ביצים. על שמרים אני לא מוכנה לוותר.
את הביצים החלפתי ברסק תפוחים וגם המלית השתנתה מעט. אבל הטעם נשאר מדהים והבצק יותר רך ונוח לעבודה. אני מכינה פעם בשבוע כמות. מקפיאה והילדים לוקחים לבית הספר כקינוח.
הנה המתכון שהבטחתי ממש מזמן...
עוגת שמרים טבעונית עם מילוי קקאו וחלבה ביתית.
לבצק:
קילו קמח (אני משתמשת ב3/4 שקית ושומרת בצד 1/4 כדי לקמח את משטח העבודה)
2 כפות שמרים יבשים בוואקום
כף תמצית וניל
גרידת לימון
קורט מלח
250 גרם רסק תפוחים (אני קונה מוכן אבל אפשר גם לעשות בבית)
בערך 2 כוסות מים חמימים (כוס 240 מ"ל), לשים ובודקים שהבצק לא יבש. אם יבש מוסיפים עוד מים.
160 מ"ל שמן
150 גרם סוכר

מילוי:
הקלאסי : 
קינמון מעורבב עם סוכר.
מילוי קקאו וחלבה:
מערבבים קקאו עם סוכר בקערה לפי מידת המתיקות שאוהבים. כמובן שיותר סוכר.
מכינים בבקוק לחיץ "חלבה" : מערבבים סילאן עם טחינה לא חייב להיות נורא מתוק אבל רצוי, בערך חצי חצי.


אופן ההכנה:
מכינים את הבצק:
מנפים 3/4 שקית קמח לתוך קערה ומערבבים לתוכו את השמרים היבשים.
מוסיפים סוכר ומלח 
גרידת לימון
וניל
שמן
רסק תפוחים
מים בהדרגה
מתחילים ללוש בעדינות את הבצק (אני מאמינה בלישה ביד).
לשים עד שכל החומרים מתאחדים. יש ללוש דקות ארוכות, זה מה שנותן לבצק את האווריריות שלו.
הבצק אמור להיות מאוד נעים, מורידים שאריות מהידיים במעט שמן,עוטפים את הבצק במעט שמן ומניחים בקערה  מכוסה בניילון עד שיכפיל נפח.
לאחר שתפח מורידים למשטח מקומח ומעבדים את הבצק עם הקמח שלא יהיה דביק.
מחלקים לארבע.
משטחים במערוך כל חלק ומורחים על הבצק שמן קנולה בנדיבות (כן אפשר עם הידיים).
לאחר מכן מפזרים את תערובת הקקאו סוכר, בנדיבות לכסות את הבצק.
לוקחים את בקבוק החלבה שהכנו ומזלפים בנדיבות מעל הקקאו.
מגלגלים לרולדה וחותכים לשושנים.
מניחים בתבנית ונותנים לשושנים לתפוח עוד בטמפרטורת החדר.
מחממים תנור ל180 מעלות ואופים עד שנאפה יפה גם מלמטה.
מוציאים מהתנור ומניחים מעל השושנים מגבת מטבח לתוצאה עסיסית.
















ממליצה לכולם, להכין עוגת שמרים, להצטייד בנענע טרייה או עשבים ריחניים אחרים ולצלול לתוך החורף שמחכה לנו בפינה. אגב, קינמון מצויין לחיזוק וחימום הגוף והוא מלא בסגולות ויתרונות בריאותיים.
אה... 
עוד דבר שאני לא מוותרת עליו בחורף זה המגפיים שלי...ונכון שזה לא קשור לעוגות אבל זה עושה אותי שמחה וזה צבעוני אז מה זה משנה?


אתם כבר הצטיידתם במגפיים??
מאחלת לכולנו חורף חמים וטעים.
מירב