יום שלישי, 6 בפברואר 2018

סברינה - המלכה של הקינוחים

הסברינה הטבעונית הראשונה שלי 



כל מי שהכיר אותי בחיים שלפני הטבעונות ידע שאני מטורפת על מתוקים, מאפים וקינוחים.
אוהבת להכין, לקנות, אוהבת לעצב, לפנק ולהפתיע. על דבר אחד לא היה וויכוח , 
העוגה האהובה עלי הייתה הסברינה. ברמה אחת מעל הבלק פורסט.
כמו רוב המאכלים שאהבתי פעם וטבענתי, שהיו ממש לא מוסריים בעליל, גם הרגע של הסברינה הגיע.
למעשה, הסברינה הייתה בין הראשונים ששמתי לי למטרה לטבען אבל גם זה לקח קצת זמן שלווה בהיסוסים וחוסר  בטחון שבאמת אצליח להגיע לתוצאה משביעת רצון וקרובה מאוד למקור.
סברינה זאת אהבה. אהבה שהתחילה בילדות, בחיק סבתי היקרה שהשבוע, ציינו שנה למותה.
באופן מיסטי לגמרי אני מפרסמת לראשונה את המתכון, שנמצא אצלי כבר כמה חודשים ואף נעשה בו שימוש במספר מפגשים.
סבתא אהבה את המטבח מאוד אבל גם אהבה לטייל ולהיכנס לקונדיטוריות ולקנות לה וגם לי קינוחים עתירי סוכר וקלוריות.
כשהייתה מארחת, הייתה פורסת על שולחנה את שלל הריבות שעמלה עליהן כל השבוע עם מים צוננים ולאחר מכן עורכת  שלל מאפים מלוחים ומתוקים ועוגות שהכינה מבעוד מועד.  הסברינה הייתה שם. מלכה.
וכשהתבגרתי, התחתנתי וסבתא הלכה והזדקנה, זאת אני שהכנתי את הסברינה. עם מתכון שאני רקחתי.
כשלא היה לי זמן לאפות, הייתי עוברת בקונדיטוריה, בדרכי לבית האבות וקונה לסבתא סברינות קפואות שיגישו לה בבית אבות. זה היה גורם לה לאושר. ולי עוד יותר.
ואחרי הרגעים הנוסטלגיים, מיותר לציין שזה המתכון המועדף עלי ואחלוק אותו בהמון אהבה.
בזכות הצלמת המוכשרת רעות הוכמן, יש לנו גם כמה צילומים שפשוט לא ידעתי לבחור מה יותר יפה מהשני.
תודה רבה רעות האהובה! ובמיוחד שהצילומים נעשו בעוד שתי בנותיה שוכבות במיטה חולות עם חום. 
אין כמוך 💗💗💗 




הנה המתכון:

מערבבים היטב במזלג בקערה:
חצי כוס סוכר
1 אבקת אפייה
כוס גדושה קמח מנופה
קופסא קטנה של רסק תפוחים (113 גר')
1 יוגורט סויה תנובה
כף חומץ תפוחים
כפית סודה לשתייה

מכינים בצד: כוס ח"פ מי ברז

- משמנים תבנית קוטר 26 (או באישיות) ויוצקים את התערובת, אופים בחום 170-180 מעלות בערך 20 דקות.
ברגע שקיסם יוצא יבש יוצקים כוס (ח"פ) מי ברז על העוגה ומכבים את התנור.
משאירים את העוגה בתנור המכובה כ 5 דקות, מוציאים ומקררים.
לאחר שהתקררה, יוצקים סירופ חם לאט ובסבלנות:

סירופ על הגז: חצי כוס סוכר +כוס מים+ חצי בקבוק תמצית רום.
כאשר העוגה קרה (לאחר הוספת מי הברז) יוצקים עליה את הסירופ החם ומחכים שייספג.
טיפ: להקפיד לשפוך את הסירופ החם כאשר העוגה קרה ולשפוך באיטיות ובסבלנות. לא חייב את כל הכמות, אבל לאט כדי שהעוגה תשתה את הסירופ ותהייה אוורירית ולא דחוסה.
ציפוי : מדללים ריבת תות שדה במעט מים חמים ומורחים על העוגה.
קצפת למעלה:
מקציפים קצפת פרווה השף הלבן של תנובה.
ניתן להמיר את קצפת הפרווה בקרם קוקוס מוקצף
(פחית ששהתה במקרר , רק החלק הלבן מלמעלה, מקציפים עם 2 -3 כפות סוכר לקצפת יציבה ומזלפים.








   ועוד אחת קלאסית עם דובדבן כמובן


מאחלת לכם המון רגעים יפים וטעימים בחיק היקרים לכם.
שלכם,
מירב