יום שלישי, 20 בפברואר 2018

מרק קובה טבעוני עם פטנט ממזונות העל

היי, 
מתכוננים כבר לשבת? בא לכם מרק קובה מדהים שדומה עד להפחיד לדבר האמיתי?
אז במסגרת המסע לטבעון כל מנה בשרית כמעט שקיימת, שבישלתי בעבר לי ולמשפחתי, גם הקובה הייתה מטרה שהוגשמה אצלי על הצד הטוב ביותר.
לפני כשנתיים יצרתי מתכון למילוי הקובה, השתמשתי בטחון מן הצומח.
אבל אז נוכחתי לדעת שהמילוי מתפורר לי בידיים ונורא קשה להכניס אותו למעטפת הקובה מבלי ש"יברח" מהצדדים.
הרי לבשר אמיתי יש את ה"דבק" הזה שגורם לו להיות מעין קציצה שמתלבשת טוב בתוך מעטפת הסולת.
אז נזכרתי באחת ממזונות העל האהובים עלי. הצ'יה. במגע עם מים היא נעשית דביקה. 
הכנסתי לתערובת ה"בשר" וזאת פשוט הייתה ההברקה. גם בריא. גם מדביק והכי חשוב - הילדים לא יודעים ולא רואים שזה שם.

לסגולות הצ'יה לחצו כאן








כלי הגשה: Studio40 בבית זרע אורית כלב ויעל קלי(כלי קרמיקה בעיצוב יעל קלי)






מרק קובה טבעוני

מצרכים למעטפת הסולת:
קילו סולת חיטה
מים חמימים
2 כפות שמן קנולה, מעט מרק עוף פרווה, מלח, פלפל, כורכום

מצרכים למילוי הקובות:
שקית "טחון מן הצומח" של טבעול
1 בצל גדול קצוץ
כפית בהרט
פלפל שחור לפי הטעם
כפית א. מרק עוף פרווה
כפית/ חצי כפית פפריקה מעושנת
חצי כפית כורכום
2 כפות זרעי צ'יה
1/4 כוס מים.

מצרכים למרק:
1 בצל גדול קצוץ
2 גזרים גדולים
2 קישואים גדולים
2 כפות א. מרק עוף פרווה
פלפל שחור
מלח
כף כורכום
כף אחת או שתיים  חוואייג' למרק

אופן ההכנה:
מכינים את הסולת שבה נמלא את הקובות:
שופכים 3/4 שקית סולת לקערה ומוסיפים 2 כפות שמן קנולה, מלח, פלפל, א. מרק עוף וכורכום. מוסיפים מים חמימים בהדרגה לאט לאט ומתחילים ללוש את ה"בצק" עד שנהיה רך ובלי "פירורים" , שנהייה נעים ורך לעבודה אבל לא רך מידי. בודקים שהוא אחיד.
מכסים בניילון נצמד ונותנים לו לנוח.

בינתיים מכינים את המילוי: מטגנים בשמן קנולה בצל קצוץ, וכאשר מתחיל להיות שקוף שופכים מעליו שקית של טחון מן הצומח, מטגנים ומערבבים מספר דקות. מוסיפים את התבלינים והצ'יה ומעט מים , מערבבים על אש נמוכה עד שהתבלינים נספגים.
התפקיד של הצ'יה הוא "להדביק" את הפירורים כמו בבשר האמיתי ובכך להקל את פעולת המילוי. הצ'יה - מזון על מצוין.

 נותנים למילוי להתקרר , אפשר גם להכין יום מראש ולשמור במקרר עד המילוי.

מכינים את המרק:
מטגנים בצל קצוץ בסיר גדול ועמוק, מוסיפים קוביות או פרוסות קישוא וגזר, ממלאים מים ומוסיפים את התבלינים. רק לאחר שהמרק מבעבע מתחילים להכניס את הקובה לתוכו, כל פעם 5-6, מערבבים ומוסיפים עוד.

לגלגול הקובות:
מכינים כוס/ קערה של מי ברז ומגש עם מעט מים עליו למניעת הידבקות הכדורים.
לוקחים כל פעם כדור בגודל פינג פונג מהסולת שמים מעליו מים ופותחים אותו על כף היד. מניחים בתוכו מעט ממילוי ה"בשר" וסוגרים את הקצוות ומגלגלים. אם נקרע, לוקחים עוד מהסולת. הכוונה היא שהכדור יהיה שלם ולא יתפרק במרק והשאיפה ששכבת הסולת לא תהייה עבה מידי ונעימה למאכל.
לאחר שהכנו הרבה קובות על המגש, ניתן להכניס אותן בהדרגה למרק ברתיחה.
כאשר כל הקובות במרק, ניתן לו עוד בישול של כחצי שעה/ ארבעים דקות לפי הצורך על אש לא גבוהה מידי. כדאי להניח כף מעץ על הסיר למניעת גלישת נוזלים.
בתיאבון.



















התמונות המדהימות צולמו בסדנת "מעמידות סירים" ע"י רעות הוכמן המוכשרת.
עבודת צוות של הבנות, יד ביד, בכיף, בשמחה ובחדוות היצירה.

מאחלת לכולכם הרבה חדוות יצירה ורצון טוב.
שלכם💕💕
מירב