יום שישי, 23 בפברואר 2018

בצלים וקישואים ממולאים וסמוקים

אין כמו סיר ממולאים ריחניים במרכז השולחן כתוספת לכל ארוחה טובה או לפעמים כארוחה בפני עצמה.
מגישה לכם באהבה מתכון לסיר ממולאים מתקתק ומפנק.
תיהנו























בצל וקישוא ממולאים בבורגול (ניתן למלא רק אחד מהם)

מצרכים:
5-6 בצלים , ניתן לערבב לבן וסגול , מאוד יפה.
שליקת הבצלים:
קולפים הבצלים ומבצעים חתך לאורך הבצל רק בצד אחד.
ממלאים סיר במים ומבשלים בו את הבצלים עד שניתן לפרק לשכבות. בערך 15/20 דקות

6-7 קישואים יפים למילוי, ארוכים, חתוכים לשניים, מרוקנים ומוכנים למילוי או שלמים אך קטנים ועדינים.

הכנת המילוי:
2 כוסות בורגול דק, שוטפים ומסננים. שופכים מעל 2 כוסות מים רותחים.
כאשר המים נספגים, מוסיפים:
כוס חמוציות
2 כפות נענע קצוצה
2 כפות פטרוזילה קצוצה
כפית בהרט
מלח, פלפל שחור
3 כפות סילאן
3 כפות רכז רימונים

רוטב מעל הממולאים:
מערבבים היטב בקערה:
6-8 כפות סילאן, 5 כפות רכז רימונים, 1/2 כפית קינמון, מיץ מלימון אחד, חצי כפית כורכום,4 כפות שמן זית, מלח, פלפל שחור, 3 וחצי כוסות מים.

שלב המילוי:
מכינים סיר גדול ורחב ומורחים את התחתית במעט שמן זית.
מפרידים את הבצל לשכבות. ומניחים בכל שכבה מעט מן המילוי, מגלגלים וסוגרים ומניחים עם הפתח כלפי מטה. ממלאים את הקישואים.
מניחים בסיר זה לצד זה, בצמוד, קישואים, בצל לבן וסגול ממולאים.
שופכים מעל רוטב ומעבירים לגז על אש נמוכה במכסה סגור לבישול קצר של 20 דקות בערך.
אם חסרים נוזלים מוסיפים.
מעבירים את הסיר פתוח לתנור לאפייה ב180-200 מעלות, בערך לשעה, כאשר בודקים מידי פעם שיש נוזלים (במידת הצורך מוסיפים) ושהקישואים מתחילים להתרכך.
הסיר אמור להיות בצבע שחום ומקורמל.
בתיאבון.



הצילומים מסדנת "מעמידות סירים" . הצלמת המוכשרת: רעות הוכמן זשצקי.
תמלאו ותתמלאו, בהצלחה 💕💕