יום רביעי, 20 בספטמבר 2017

תבשיל "בשר" מרוקאי חריף אש לשנה מתוקה


הנה פוסט חופר לתוך הלילה...סתאאם... לא חופרת היום אבל בכל זאת, רוצה לאחל לכולכם

שנה טובה ומתוקה
שנה שבה מילה טובה, פרגון ונתינה יהיו חשובים יותר מכל מתנה,
שנה שהרגש והחמלה בה יגברו על כל חשק וגחמה,
שנה שנדע להתבונן מעבר לעצמנו ויותר לדאוג לסביבה.

ועכשיו למתכון שהבטחתי,
נכון שבמשפחות מזרחיות נהוג לקבל את ראש השנה עם תבשיל בשר ראש? (לא עלינו)
אז השנה החלטתי לקחת עוד צעד קדימה ולעלות שלב, לנסות להגיע לטעמים חריפים, ביתיים ומסורתיים מבלי לפגוע בשום חיה (ובטח לא במוח שלה😉). 

מבחן התוצאה - הרבה הופתעו וראו שהסיר המרוקאי שלי ממש לא נופל מהסיר המקורי החריף והלא מוסרי בעליל...
מוכנים למתכון?

תבשיל מרוקאי - סייטן עם חומוס וערמונים חריף אש
מנה חגיגית וטעימה , תואמת תבשיל בשר ראש (לא עלינו) המוגש בראש השנה.
מה להכין:
2 כוסות גרגירי חומוס שהושרו ובושלו
2 חבילות ערמונים בוואקום
שמן קנולה בערך1/4 כוס
ראש שום שלם מקולף
2 פלפלים חריפים יבשים (סודני)
2 כפות פפריקה מתוקה
כף פפריקה מעושנת
כפית כמון
חצי כפית כורכום
מלח לפי הטעם
2 כפות אבקת מרף עוף פרווה
צ'ילי גרוס לפי הטעם
מים לכיסוי לפי הצורך 
חבילת סייטן (תחליף בשר) של חברת "טבע דלי" 
















אופן ההכנה:

את הסייטן המופשר חותכים לקוביות ו"סוגרים" אותו על סיר.(שמים מעט שמן קנולה בסיר ומטגנים את קוביות הסייטן מכל הכיוונים עד שמשנה צבע).
לאחר הסגירה, מוסיפים כף אחת של מרק עוף ומים עד כיסוי ומבשלים  על אש בינונית כ 45 דקות.
במידת הצורך מוסיפים מים.  
לאחר הבישול מסננים ושומרים את המים. 
בסיר רחב - מטגנים את השום על שמן קנולה, בזהירות שלא יישרף ומוסיפים את הפלפלים החריפים, מטגנים מעט ולאחר מכן מוסיפים את כל התבלינים לטיגון של דקה ומעליהם ממשיכים ומוסיפים: את קוביות הסייטן שבושלו, את גרגירי החומוס שבושלו בנפרד ואת שתי חבילות הערמונים. מוסיפים עוד כף אבקת מרק עוף ואם נשאר ממי הבישול של קוביות הסייטן אז מוסיפים. 
מוסיפים מים עד לכיסוי , מבשלים עוד כשעה,מערבבים ומנערים את הסיר מידי פעם ובודקים שהמים לא התאדו ואם כן, מוסיפים מים. 
לא לשכוח להוסיף את הצ'ילי הגרוס. טועמים ומתקנים תיבול, במידת הצורך ממליחים.




מומלץ להגיש עם חלה עגולה (סמל למחזוריות) ומתוקה, לא קלועה, חלקה (שהשנה שתבוא עלינו תהיה חלקה מכל מיני סיבוכים והפרעות) בלי שומשום רק עם המון סילאן או סירופ סוכר מתוק.

שיהיה בהצלחה
אוהבת אתכם💕
מירב