יום שלישי, 18 באוקטובר 2016

"מה לך ולטבעונות?" וגם מתכון לממתק שפע מהמם

"מה לך ולטבעונות?" וגם מתכון לממתק שפע מהמם

היי, אז לאחר הרבה התלבטויות, חיזוקים מחברות טובות ודחיינות שמאפיינת אמא לארבעה בעלת קשיי קשב וריכוז החלטתי לפתוח בלוג שכל כולו על טהרת הטבעונות. הגיגים, מחשבות, שיתופים של מתכונים שלי שאת חלקם אני מעבירה בסדנאות הבישול הטבעוני שלי במזונות על.
לטבעונות הגעתי די במקרה, לאחר שלפני כשנה וחצי הפכתי לצמחונית, עדיין צרכתי ביצים וחלב כי היה לי פשוט טעים. פה ושם התעניינתי בדפי פייסבוק טבעוניים, צפיתי בסרט "קירות שקופים" ,קראתי טורים של טל גלבוע שעושה עבודת קודש, כמו המון פעילים אחרים שמקדישים שעות לאקטיביזם.
ביקרתי במסעדה הטבעונית היחידה שהייתה באזור "עוגתא" של השף דודי המדהים, לצערי המסעדה העתיקה את מקומה לתל אביב. דודי הגיש לנו מטעמים מיוחדים והשתמש המון במילה "חמלה". אני מודה שבאותו זמן לא יחסתי למילה הזאת הרבה משמעות. המילה קיבלה משמעות כאשר הוספתי וראיתי חומר על התעשייה, הצטרפתי ל"אתגר 22" המדהים ונחשפתי לדף הפייסבוק "צמחונות ביהדות" ולסרטונים של אסא קיסר.
אז נכון,ידעתי תמיד מה אני אוכלת אבל עד שלא רואים את הסבל , העינוי, הפחד ומקבלים את סטירת הלחי הזאת, אי אפשר באמת להבין מהי חמלה. הדבר שהרגשתי היה פשוט בושה. בושה שרק בגיל כזה התעוררתי והבנתי למה נתתי יד. ולמי שהיה אמיץ והגיע עד הלום ושם את הדעות הקדומות בצד אספר, שזאת הייתה מתנת יומהולדת נפלאה עבורי, לקראת גיל 40 לעבור לטבעונות. הגוף נקי מאנרגיות של עצב, דיכוי וכאב. הגוף מקבל אוכל טרי, בריא, מזונות על, אוכל מוסרי נטול יסורי מצפון וההרגשה היא נפלאה.
למי שחושב שהגוף נחלש אספר גם שלאחר שהפכתי לטבעונות גם התחלתי לרוץ , דבר שמימי לא עשיתי. ואני מרגישה נפלא. טפו טפו. אם תשאלו את אבא שלי, הוא עדיין בטוח שזה אחד מה"שגעונות" שלי.
לימודי המלונאות והטבחות לפני המון שנים, האהבה למטבח ולאירוח, הרצון להעביר איזו אמירה, כל אלו הולידו את הסדנאות שלי שבהן אני מלמדת, צעד אחר צעד (מקבלים הכל כתוב) איך מנביטים, מתבלים, משלבים מזונות על במאכלים טעימים ומזינים והכי חשוב מוסריים. 

היום אשתף במתכון שאילתרתי לפני חודשיים בערך כשיצאנו לפיקניק בים עם חברים.
לפני החגים המתכון שודרג והוגש כקינוח שלא הפסיק לקצור מחמאות וזה מבלי שהמסובין בכלל ידעו עד כמה הוא בריא.
ממתק שפע (המשופע במזונות על)




להכין מצרכים:
גביע ממרח תמרים (סיבים תזונתיים,ברזל,אשלגן,מינרלים,חלבונים, ויטמין B1,B2,B3,B5, C,A)
12-13 אגוזי ברזיל (חלבון עשיר בחומצות אמינו,סלניום, ויטמין B6, ויטמין E,ניאצין, אשלגן, נחושת, אבץ , ברזל ,סידן ועוד)
חצי כוס ח"פ אגוזי מלך (אומגה 3, אשלגן,ברזל, מגנזיום, אבץ, ויטמין E ועוד..)
חצי כוס שקדים טבעיים (שומרים על בריאות הלב,מסייעים בהורדת לחץ דם גבוה,מסייעים להאטת הזדקנות, טובים לתהליכי הרזיה, מחזקים את העצמות, מסייעים באיזון רמות סוכר בדם ועוד...)
2 כפות זרעי צ'יה (אומגה 3, ברזל,מגנזיום,סידן,אנטיאןקסידנטים,סיבים תזונתיים,חלבונים)
2 כפות מייפל אורגני טהור (גם או כף סילאן וכף מים.הסילאן מתוק יותר מהמייפל)
3 כפות טחינה גולמית
100 גרם פתי בר וניל 
לציפוי: קוקוס, בוטנים טחונים

אופן ההכנה:
טוחנים פתי בר 
טוחנים אגוזי ברזיל, מלך ושקדים
מערבבים את כל המצרכים יחד
בידיים רטובות מעט יוצרים כדורים(אפשר עם הילדים)ומצפים בבוטנים טחונים ובקוקוס, 
מניחים במנג'טים קטנים. מקפיאים.
אין צורך להפשיר לפני ההגשה. מניחים בכלי יפה ומחכים למחמאות.



באהבה, מירב

 #ממתק_טבעוני    #אוכל_טבעוני  #קינוח_טבעוני   #טבעוני  #קינוחים