יום רביעי, 9 בנובמבר 2016

קיש לעצלנים/ עסוקים של איילת הטבעונית המהממת


במסגרת המסע שלי בארץ הטבעונות,התחלתי "לדוג" את כל הטבעונים סביבי (אין ממש הרבה) ולתשאל אותם מה ואיך ולמה...
לאט לאט גיליתי עוד ועוד...בדיוק כמו שאשה בהריון נכנסת לקניון ופתאום כולן סביבה בהריון... סביר להניח שאם היא לא הייתה בהריון היא בכלל לא הייתה שמה לב שהן קיימות... 
את איילת הכרתי לפני כמה שנים, אשה מדהימה, אמא לשלושה ילדים שפתחה קליניקה לטיפולים אסטתיים מתקדמים בקיבוץ דגניה ב'.
איילת טבעונית גאה ובמסגרת הטיפול החודשי שלי אצלה החלטתי לראיין אותה ולספר לכם על הדרך המעניינת שעברה.
היא מקבלת אותי כרגיל בחיוך רחב, כשמאחוריה מציצים 2 כלבים וחתול אחד שאימצה, חובבת חיות אמיתית. למורת רוחם היא נפרדת מהם בחביבות 
ועכשיו היא רק איתי בקליניקה הנעימה שלה. היא מציעה לי קפה ואני שמרוטה אחרי שילוח הילדים בבוקר ומקלחת אחת ב"סמבה" ולא הספקתי אפילו לשתות, נענית בשמחה, כי הרי לאיילת יש חלב סויה!! 





אצל איילת אפשר לדבר על טבעונות מבלי שיגידו שאתה קיצוני (פעם איילת חשבה שכל הטבעונים קיצוניים)
אז איילת, כמה זמן את טבעונית?
איילת מספרת שהיא צמחונית מגיל 3 (מהרגע ששאלה מה זה בצלחת ואמרו לה תרנגולת, היא פשוט הפסיקה לאכול בע"ח)
מגיל 18 , לפני הצבא ומיד אחריו איילת עבדה עם כבשים ועיזים, לאחר מכן עבדה כגבנית במחלבת בוטיק,ראתה מול עיניה הפרדת עגל וגדי מאימותיהם,כל הסבל שכרוך בכך...וההבנה שבסופו של יום הכל רק כסף!!לדבריה : "כל יום נשברה עוד חתיכה מהלב"
כל נושא הטבעונות חלחל וחלחל והגיע לשיאו לפני כמעט 3 שנים בעודה בבית החולים לאחר לידת בנה השלישי, רום המקסים (שהוא טבעוני מבטן ומלידה)
ולמה זה כל כך יפה?
כי בחדר בבית החולים, בין כל היולדות, עם גוף כואב ופצוע כשהיא נלחמת על ביות מלא , לא להיפרד מהתינוקי לשנייה...עלו בזיכרונה כל אותן תמונות על הפרדת העגלים והגדיים מאמותיהם. היא שמעה בלילות את בכיים של האמהות כשהן קוראות לצאצאיהן כשהם שרויים בכלובים קטנים , לוגמים מבקבוק תחליף חלב זול ואילו החלב של אמותיהם נשאב לטובת בני האדם...בום!!
קיבלה החלטה והיום היא טבעונית בלב ובנפש. עופות,מוצרי חלב וביצים לא נכנסים הביתה. הבעל אוכל בשר במינונים קטנים , גם אצלו הנושא מחלחל לאט לאט. איילת מאוד עסוקה,אז כשסיפרה לי על ה"קיש לעצלנים" אמרתי לה שבמקרה שלה זה "קיש לעסוקים"


והמתכון הולך ככה:
מכניסים לתנור אנטי פסטי: 
קישואים, חצילים,עגבניות, פלפלים צבעוניים, בצל סגול - שמן זית, מעט מלח ואופים.

פורסים על תבנית עגולה או מלבנית בצק עלים (ניתן לאפות אפייה חלקית לפני ששמים מה שמעל)
ומעליו מסדרים: שכבה של קישואים, מעליה גבנ"צ (טבעונית), מעל עוד שכבה , נגיד חצילים, עוד גבינה מעל החצילים,עגבניות, אחר כך פלפלים, גבינה, בצל סגול , גבינה.
בקיצור הרעיון הוא שכבות אחידות של אנטי פסטי עם גבנ"צ בין השכבות. לא יותר מידי.קורעים עלי בזיליקום טרי ושמים בשכבה האחרונה עם הגבינה או מתחת.
לסיומת יוצרים רצועות מבצק העלים ומסדרים מעל.
אופים וזה פשוט מעדן.
הנה הגבינות הטבעוניות למי שלא מכיר , ניתן לקנות בניצת הדובדבן או בכל מקום שמוכר מוצרים טבעוניים.

    
היה לי כיף כתמיד להיות במחיצתה של אשה מקסימה שיודעת מהי חמלה.
אני מאחלת לכולם להגיע למקום הזה. כיף גדול.
והנה איילת המקסימה שממש לא סובלת להצטלם...



מקווה שהתאהבתם בחיוך שלה כמוני
ועד הפעם הבאה... 
המון אהבה
מירב