יום שלישי, 31 במרץ 2020

מילקי טבעוני

מילקי טבעוני טעים ברמות





כשר לפסח וסוגר פינה, גם ביופי, גם בטעם.

מי שמכיר אותי באמת מקרוב, יודע, שחוץ מלבשל ולכתוב אני גם מאוד מאוד אוהבת ילדים.
אחד מהאתגרים שעמד לפני בתחילת תהליך הטבעונות זה גם ליצור מתכונים טעימים לילדים, לא תמיד הכי בריאים, לפעמים גם מטוגנים, לפעמים עם המון סוכר אבל מוסריים ומחומרים משובחים והעיקר: לא מן החי.






מי לא אוהב מילקי? 
וכאחת שמאוד מתנגדת למוצרי חלב, זה היה אך טבעי שאחד המתכונים יהיה גם תחליף למעדן החלב הזה.
כאשר בניתי סדנת ילדים והורים, תמיד היה בה קינוח. בהתחלה היה זה מוס חלווה ואז השתנה למעדן שוקולד ולבסוף, המעדן הפך עשיר יותר עם קצפת.
המעדן סגר את הסדנה, שגם ככה הייתה מלאה בכיף, בטעמים ושמחה,
בצורה הכי כיפית ומתוקה שיכולה להיות. וכשהוספנו סוכריות צבעוניות? בכלל!!
את המעדן הזה,אני מגישה גם כקינוח חגיגי בחגים ושבתות.





אז קדימה. למתכון

מרתיחים בסיר על אש לא גבוהה:

1 פחית קרם קוקוס + פחית מלאה חלב סויה
כף גדושה קקאו
2 כפות סוכר
לאחר שרותח: מוסיפים 2 שוקולד מריר פרווה מופרד לקוביות.
מערבבים עד להמסה מלאה. מכבים את הגז.
מערבבים בצד עד להמסה מלאה: חצי כוס קורנפלור + חצי כוס מים
מדליקים את הגז, מוסיפים בזילוף איטי את תערובת הקורנפלור
תוך ערבוב בלתי פוסק עד להסמכה של התערובת.
מכבים את הגז ויוצקים לכוסיות.
מקררים בערך 20 דקות בחוץ ומכניסים למקרר לקירור של עוד 20 דקות לפחות.

הקצפת למעלה:
מקציפים קצפת ריצ' אחת או של השף הלבן פרווה ומזלפים למעלה.
ניתן להמיר את קצפת הריצ' בקרם קוקוס מוקצף
(פחית ששהתה במקרר , רק החלק הלבן מלמעלה, מקציפים עם 2 -3 כפות סוכר לקצפת יציבה ומזלפים.

תיהנו ותיזהרו...זה ממכר.

שלכם, מירב


התמונות המקסימות מסדנת הילדים צולמו ע"י רעות הוכמן. תודה!!