יום שני, 12 בפברואר 2018

קרם ברולה לוולנטיין די (או לכל יום אחר בשנה)

קרם ברול'ה כבר נודע מזמן כקינוח רומנטי, סקסי ומרשים.
זה לא אומר שההכנה שלו אמורה להיות כזאת קשה..
לאוכל הטבעוני יצא שם (ולא תמיד בצדק) שקשה להכין אותו, הוא מסובך והמצרכים יקרים.
לא תמיד זה נכון. אבל על כך - בפוסט אחר.
הפעם אני רוצה לפנק אתכם במתכון לקרם ברולה טבעוני שהכנתי בבית. מרוב שיצא מוצלח אני מלמדת אותו בסדנאות ואנשים פשוט "עפים עליו".
אצלי בבית הגדול אוהב לשרוף לעצמו את הסוכר ויש חגיגה גדולה.
פשוט להתארגן על כלי הגשה מיוחדים, כאלו שמתאימים גם לסופלה ועמידים בחום כדי שלא יסדקו בשריפת הסוכר
וכן לקנות מבער קטן (לא סיפור, אפשר גם למצוא ב50 שקלים) ומיכלית גז קטנה שעולה 15 ש"ח.
מצב רוח טוב וכדאי שיהיה מיועד לאירוע כייפי כמו וולנטיין דיי,ערב חברות מפנק (תשאלו את החברות שלי שמקבלות ממני פינוקים 😋)
הנה המתכון👇 מספיק בערך ל 8-10 מנות תלוי בגודל הכלי.







קרם ברולה טבעוני

מצרכים:
פחית קרם קוקוס 
פחית (של קרם הקוקוס) מלאה חלב סויה
5-6 כפות סוכר
3/4 כוס ח"פ מלאה קורנפלור
גרידת תפוז
כמה טיפות תמצית וניל איכותית אמיתית או גרגירים ממקל וניל אחד
אופן ההכנה:
מערבבים את הקורנפלור עם כמה כפות מים עד להמסה מלאה.
שופכים לסיר פחית קרם קוקוס ופחית מלאה חלב סויה.
מוסיפים גרידת תפוז, וניל וסוכר ומתחילים לערבב . 
כאשר הנוזל מתאחד ואין גושים ונהייה כבר חם (אבל לא רותח),שופכים באיטיות ובהדרגה את הקורנפלור המומס תוך ערבוב תמידי.

לא מפסיקים לערבב על מנת שלא יווצרו גושים, עד שהנוזל הופך סמיך מעט וריחני. מכבים את האש
ומוזגים לכלים שתמאימים לקרם ברולה (שניתן לחמם)
מקררים היטב על השיש ומכניסים למקרר לפחות לשעתיים.
להגשה: מפזרים מעל כל כלי 2-3 כפיות  סוכר ושורפים בעזרת ברנר עד שנהיה קראמל. להיזהר בעוצמה ולוודא שאין ילדים קרובים.👯
למי שאין ברנר ניתן להכניס לתנור לקרמול.
תיהנו 
וולנטיין די שמח 💗💗💗
מירב