יום רביעי, 23 בנובמבר 2016

פלפלים ממולאים במזונות על


פלפלים ממולאים במזונות על
כשמדברים על אוכל מנחם, אוכל ביתי... המחשבות נודדות ישר לסיר של מג'דרה ופלפלים ממולאים.
לפלפלים הממולאים יש מיליון וריאציות. בשר, אורז, בשר ואורז...
גם לפני שהפכתי לטבעונית, תמיד העדפתי את הפלפלים שלי לא בשריים.
המתכון הזה נבנה כדי לתת מענה גם לאוכל חם, מנחם ומוכר אבל שיביא עמו ערך מוסף של מזונות על טובים ובריאים.
את המתכון העברתי בסדנאות שלי והוא הפך להיט אצל המון משפחות לכבוד השבת או סתם לאמצע השבוע.
הדבר היחיד שאני לא יכולה להעביר כאן זה את הניחוחות המשגעים שמתפשטים בבית כשהסיר מתחיל לבעבע...




בהמשך לרשימות שהעליתי בבלוג ובהן אני ממליצה על מזונות על למיניהן, להלן המתכון עם ההסברים מדוע בחרתי למלא פלפלים ומדוע למלא באלו המצרכים:
היתרונות הבריאותיים של פלפל אדום
מעבר לכך שהתכולה הגבוהה והזמינות הרבה של ויטמין C בפלפל האדום תורמות לכך שמדובר על פרי בעלת סגולות בריאותיות רבות הקשורות להפחתת הסיכוי לחלות בסוגים שונים של סרטן, מחלות לב וכלי דם ובמחלת הסוכרת, הרי שהפלפל האדום הוא גם ירק בריא מאוד בשל התכולה הגבוה של שאר הוויטמינים שבו.
התכולה הגבוהה של בטא קרוטן שמהווה חומר גלם ליצירת ויטמין A תורמת למשל לכך שהפלפל האדום נחשב לאחר הירקות החשובים ביותר בכל הקשור לתפקוד התקין של מערכת החיסון, בריאות העור, צמיחה תקינה ומערכת הראייה.
כמו כן, הפלפל האדום מכיל כמות גבוהה של ויטמינים מקבוצה B החיוניים למגוון רחב של תהליכים מטבוליים בגוף בדגש על ויטמין B6 החשוב בין היתר לוויסות מצב הרוח.

(כמה שהם אדומים ויפים)


הבורגול
היתרונות הבריאותיים של הבורגול באים לידי ביטוי בכך שהוא מכיל מעט מאוד שומן ולפיכך מתאים עבור אלו הצורכים תזונה דלת שומן ובכך שמדובר על מוצר חיטה המאפשר לקבל אספקה נאה של פחמימות זמינות במהירות.כמו כן, הבורגול מכיל כמות נאה של סיבים תזונתיים. הסיבים התזונתיים חשובים לשמירה על תפקוד תקין של מערכת העיכול.
סומק 
פירוק בשר- שמו של הסומק הוא אוג הבורקסאים ולא סתם, יש לו יכולות פירוק בשר ולכן מומלץ לשלבו בארוחות כבדות על מנת לסייע למערכת העיכול לפרק את האוכל.
לכיווץ כלי דם- הסומק מומלץ לדליות ובצקות ואף לטחורים תודות לסגולות כיווץ כלי הדם בהם ניחן.
תחליף מלח- לסומק האמיתי טעם חמוץ ומלוח ויכול לשמש כתחליף למלח הנתרני ולסובלים מכולסטרול.
ברפואה העממית המערבית הצמח משמש גם לטיפול בדלקות חניכיים וכן לדלקות כבד.
תותי גוג'י ברי 
מקור עשיר לחלבון המכיל 19 חומצות אמינו שונות  (מהוות את המבינה הבסיסי של החלבון) חלקן הגוף לא מסוגל לייצר בעצמו.
ויטמינים מקבוצת B6ו- B1,B2 המסייעים בפעילותה של מערכת העיכול, מערכת העצבים, מניעת   - מחסור בדם, פעילות תקינה של העיניים, בגדילה וכו׳.
ויטמין C  המסייע לחיזוק הפעילות ולתפקודה התקין של מערכת החיסון. 
- ויטמין E- מצמצם את הסיכון למחלות לב.
- ברזל
-בטא קרואן- חיוני לחלוקת התאים ברקמות הגוף ולריפויין, מגן על מערכת העיכול ומפחית סיכויים לדלקות בכליות ובשלפוחית השתן.
- פוליכרידים- שרשראות של מולקולות סוכריות המשמשים לאחסון אנרגיה זמינה בגוף, מייצבי רמות סוכר, ממריץ חיסוני ומשתן קל ביניהם עמילן, תאית ופרוקטיאינים.
במדינות רבות באסיה נחשבים תותי הגוג׳י ברי ברי כמסייעים לשיפורם, חיזוקם ועוררותם של צרכינו המיניים
שימו לב: מינונים גבוהים מדי עלולים לגרום להאצה בפעילותה של מערכת העיכול ומכאן לפעילות מעיים לא סדירה. לנשרים הרות ו/או מניקות מומלץ להיוועץ עם רופא לפני אכילת גוג׳י ברי. אנשים שאלרגים לעגבניות עלולים לפתח לפרי אלרגיה צולבת. לכאלה אשר נוטלים תרופות באופן לטיפול בסוכרת ובלחץ דם גבוה כדוגמת קומדין מומלץ שלא לצרוך את גוג׳י ברי, בטח שלא במינונים גבוהים. זאת משום שגוג׳י ברי מהווה עבור קבוצה זו קונטראינדיקציה, כלומר התווית נגד. הפרי כפי שהוא מוריד לחץ דם ומדלל את הדם. כמו כן, בשל מרכיביו של גוג׳י ברי מתבצעת הורדה של רמת הגלוקוז בדם ועל כן הסיכון שרמת הסוכר תרד מתחת לרמה הנורמלית שאמורה להימצא בגוף.


מתכון לפלפל ממולא בבורגול וג'וג'י ברי
רשימת קניות:
7-8 פלפלים אדומים
2 כוסות בורגול עבה לאחר השרייה של חצי שעה במים. לשטוף טוב.
צרור פטרוזילה
סלרי - גבעול ועלים
חצי כוס תותי ג'וג'י ברי , שהושרו לכמה דקות במים
סומק 
רסק עגבניות 
בצל
לימון או מיץ לימון
פלפל שחור
מלח
כורכום ( בריא ביותר !)
פפריקה
שמן קנולה
אופן ההכנה:
קוצצים בצל גדול ומטגנים במעט שמן קנולה
מוסיפים קופסא קטנה של רסק עגבניות, או יותר..כל אחד לפי טעמו, מעט מים, פלפל,פפריקה מתוקה ומלח
מכינים רוטב ומכבים את האש.
שוטפים את הפלפלים וחותכים את הראש, מנקים מכל הגרעינים.
מכינים את המילוי: 
לבורגול השטוף מוסיפים פטרוזילה קצוצה,תותי ג'וג'י ברי, 
כף סומק, מלח פלפל וכורכום.
ממלאים את הפלפלים כמעט עד הסוף, סוגרים ב"מכסה" הפלפל ומסדרים זה לצד זה בסיר ,
מדליקים את האש ומבשלים על אש בינונית, 
מוסיפים סלרי חתוך גבעול ועלים.
מידי פעם לוקחים מהרוטב עם מצקת ומכניסים לתוך המילוי כדי שיהיה עסיסי.
לקראת סוף הבישול מוסיפים לרוטב מעט מיץ לימון.
בודקים שהפלפלים התרככו ומכבים את האש.
התמונות מסדנת בישול טבעוני במזונות על:







בהצלחה ובתיאבון
מכל הלב
מירב