יום חמישי, 27 באוקטובר 2016

געגועים לסבא יקר, ריח של בית... לביבות לשבת

היי, היה לי מאוד קשה לכתוב השבוע, סבי היקר נפטר בסוף השבוע שעבר ודמותו לא סרה מעיני. ואם באוכל עסקינן, הרי שאוכל בדרך כלל בא למלא איזה צורך ומזמן כבר לא רק "בשביל לשרוד"... אוכל מנחם, אוכל של בית, זיכרונות מריחות של בישולים וטיגונים, אוכל לנשמה. כל אחד מאיתנו נושא בתוכו זיכרונות רחוקים של ילדות ששזורים בהם ריחות של אוכל, בין אם טיגונים, אפייה, קינמון, סירים מהבילים.
הלביבות הספציפיות האלו אמנם לא טוגנו בבית של סבא מעולם, אבל תמיד עלה מן הבית ריח בישולים וטיגונים שעשה נעים באף וחמים בלב.
אצל סבא הכל התקשר לאוכל, הסוכריות שחילק לכל נכדיו וניניו, הפירות העסיסיים שהיה מבקש מהירקנים את "הטוב ביותר" בשביל סבתא שלי, המעדנים המיוחדים שהיה קונה לה ורץ איתם לבית האבות כדי לשמח אותה.
הפוסט הזה מוקדש באהבה לסבא המדהים שלי שעזב אותנו בחג שמחת תורה,החג שהוא כל כך אהב... 
לביבות כוסמת וירקות שאי אפשר להפסיק לנשנש




מכירים את זה שבא לכם להכין מתכון ואז אתם נתקלים ברשימת הקניות למתכון, רואים שאין לכם בבית את המצרכים "הפלצניים" האלו?
אתם זורקים את המתכון בשאט נפש וחוזרים למתכונים הישנים לפינה המוכרת והבטוחה... שוב פסטה??
לא הפעם! אם החלטתם לשדרג את המטבח ( לא , לא שיש איטלקי) ולפנק את הגוף ובאמת לשנות, המקום להתחיל בו הוא המזווה.
זה לא יקרה ביום, גם לא בשבוע, אבל אני מבטיחה שבכל פעם אם תכניסו עוד ועוד מרכיבים, לאט לאט המזווה שלכם (וגם המקפיא והמקרר) יהפכו למושא גאוותכם,עם כל הוספת תבלין מיוחד וחדש אתם תרגישו הכי בעולם כאשר המזווה שלכם יכיל חוץ מערימות הפסטה והאורז גם מוצרים בריאים וחיוניים. אז היום נתחיל בשניים , רק שניים, לטובת המתכון. כוסמת אורגנית ( ירוקה, לא החומה שמוכרים בסופר)  וקמח עדשים אדומות. ניתן להשיג בבתי הטבע ( אני קונה בניצת הדובדבן אבל היום יש כבר כמעט בכל מקום).
מיתרונותיה של הכוסמת: מעצם היותה פרי  ולא דגן, היא מצוינת לאנשים שאלרגיים לגלוטן. היא עשירה בחלבון ובויטמינים ממשפחת B, ויטמין E , חומצות אמינו, מתיונין, מינרלים (ברזל,מגנזיום, סידן וזרחן).
קמח עדשים אדומות: בחיפושיי אחר תחליפים לביצים שמככבות בלביבות הגעתי לקמח עדשים, המתאים גם להסמכה של רטבים ומרקים. עדשים אדומות מכילות סיבים תזונתיים, ברזל, אבץ, אשלגן וחומצה פולית, עוזרים במניעת מחלת הסרטן ושומרים על רמת כולסטרול וסוכר תקינים. לאחר שהחכמנו.. 
נעבור למתכון: 
מצרכים:
כוס וחצי (ח"פ) כוסמת אורגנית מושרית 3 שעות וטחונה במעבד מזון לעיסה (הבסיס הזה יכול לשמש בכל לביבה אחרת)
בטטה אפויה בתנור (עטופה בנייר כסף) - קלופה ומעוכה
כרובית בינונית שלוקה ומרוסקת/ מעוכה
קישוא אחד טרי שטוף ומגורד על פומפייה
בצל בינוני, מרוסק במעבד מזון
פטרוזילה קצוצה  ( אפשר ורצוי גם כוסברה, כ"א לפי העדפה)
3 כפות שמן זית
7 כפות קמח עדשים אדומות
2-3 כפות פירורי לחם
תבלינים: מלח, פלפל שחור, כמון, כורכום.

אופן ההכנה:
מערבבים הכל ( בידיים) לעיסה חלקה ודביקה.
מחממים היטב שמן במחבת ( לא שמן עמוק, שיכסה צד אחד של הלביבה)
בידיים מעט רטובות יוצרים לביבות ומטגנים משני הכיוונים. 
ניתן לאפות...אבל הטעם...הטעם...והריח 
כיף לקחת גם כשמוזמנים (אנחנו הבאנו איתנו בשבוע שעבר), גם לפיקניק אפשר לאכול קר.
פשוט אי אפשר להפסיק לנשנש.


בהצלחה והמון ימים מאושרים ובשורות טובות.
מירב


 #לביבות   #לביבות_טבעוניות