יום רביעי, 14 בפברואר 2018

עוגת שבת חגיגית - "גבינה"& קרם ערמונים

קצת על מעלות הערמונים ועוגה טעימה טעימה 🌰🌰🌰



אני מודעת לעובדה שאנשים שומעים "שתי שכבות" או מוס וכאלו הם קצת נרתעים כי זה באמת דורש קצת יותר השקעה מעוגה בחושה שמערבבים ושולחים לתנור ל 40 דקות ונגמר.
אבל תאמינו לי : הכל בראש! וזה שווה את זה. לא חייבים גם כל שבת 😄
עוגות שמצריכות יותר התעסקות אני פשוט עושה בשלבים ולא "יושבת" על העוגה עד שנוצרת.
ואסביר:
עשיתן שכבה אחת והקפאתם? סבבה. 
השכבה השנייה צריכה להתקרר? תנו לה.. אל תשמרו עליה.
לכו בינתיים להעמיד מכונה, לקרוא סיפור לילד, להעמיד איזה סיר או סתם לנוח, לשתות כוס קפה או אפילו לקפוץ לסידורים. הכל יחכה. בסוף תהיה לכם עוגה חגיגית, יפה וטעימה ולא פחות מרשימה שכיף להגיש ונעים לאכול.

זאת פעם ראשונה שאני משתמשת בערמונים לקינוח. ברך כלל אני מכניסה אותם להרבה מאכלים חמים כמו חריימה טופו או קדירת "בשר" טבעונית (כגון קדירת הסייטן פה בבלוג) והם מעשירים כל תבשיל. 
הערמונים היום מגיעים גם באריזת וואקום מקולפים ומוכנים לאכילה. פשוט תענוג.

ממש בקצרה על מעלות הערמונים המדהימים האלו.
🌰הם לא הכי דיאטטיים . ב100 גרם של ערמונים יש כ245 קלוריות. לעומת זאת הם 
    יעילים לירידה במשקל. אם נאכל במינון הם יתרמו לתחושת שובע ויתנו לגוף את הוויטמינים והאנרגיות 
   שהוא צריך.
🌰בערמונים אין כולסטרול
🌰הם מחזקים את הגוף ואת המערכת החיסונית ובעלי תכונות אנטי דלקתיות.
🌰מומלצים לשינה טובה.
🌰הם בעלי כמות גבוהה של אשלגן ...אז... מי שספורט זה התחביב האהוב עליו או שסובל מכאבי שרירים, 
    כדאי לו לאכול ערמונים. 
🌰ערמונים מצוינים למניעת עצירות
🌰הם בעלי תכונה נוגדת דיכאון. כדאי בתקופת החורף
🌰תורמים למראה עור זוהר ושיער בריא בזכות כמות הוויטמינים והמינרלים המצויים בהם
🌰בעלי כמות גבוהה של ויטמין B,המכיל בתוכו כ 15 ויטמיני B שונים. כולם קשורים זה בזה. 

אז קדימה למתכון:

אני השתמשתי בתבנית פיירקס עגולה ושקופה, מס' 26.


הכנות מוקדמות:
מבשלים 300 גרם ערמונים בוואקום (כל אריזה 100 גרם)
בסיר עם: כוס (ח"פ) חלב סויה
ו3/4 כוס (ח"פ) סוכר + כמה טיפות של תמצית וניל אמיתית. אם התמצית היא רגילה אז כף תספיק. 
על אש קטנה. מומלץ להניח על הסיר כף מעץ שלא יגלוש ומצמצמים נוזלים. הבישול בערך 25 דקות .
מקררים מעט.
כאשר הטמפרטורה נעימה - טוחנים במעבד מזון לעיסה אחידה את התערובת.
מקררים.
מקציפים קצפת צמחית אחת קטנה ומקפלים אותה לתוך תערובת הערמונים עד שהכל מתאחד.





בזמן בישול הערמונים מכינים את השאר:

לתחתית עוגיות: 
כ 20 עוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות של כרמית - טוחנים ומוסיפים להן 3-4 כפות שמן קוקוס. מערבבים ביד ומשטחים בתבנית. (אפשר להחליף את העוגיות בפתי בר) - פחות מ 5 דקות.

לשכבת ה"גבינה"
מקציפים לקצפת עמידה: קצפת צמחית של ריצ' או השף הלבן עם שקית אינסטנט פודינג וניל.
מוסיפים חבילה אחת של  "טופוטי" בסגנון גבינה, מערבלים עוד טיפה עד שיתאחדו ומשטחים על הפירורים.
מכניסים להקפאה. לקח לי פחות מ 10 דקות.

שופכים את מוס הערמונים על גבי שכבת ה"גבינה" ומחזירים למקפיא.

לפני ההגשה מקשטים בקקאו מנופה ותותים.

תיהנו ואל תשכחו לצלם לי איך יצא.💓💓💓
שלכם,
מירב