יום רביעי, 2 בנובמבר 2016

בואו של מר חשוון וסלט צבעוני של אחרי החגים

אחרי החגים הגיע ואיתו נגמרו גם הרשימות האינסופיות של מה מכינים לארוחות החגיגיות, מי מכין מה, רשימת ציוד, כלים ח"פ וכו'.
נשארנו עם הרבה זמן פנוי שלבטח ייתפס בשנייה ע"י מסיבות יומהולדת, הסעות לחוגים, קבלת ספר תורה, כינוסים והרצאות להעצמת הורים והשד יודע מה עוד.
חודש מר חשוון נכנס במלוא הדרו בליווי גשם ששטף מעלינו בבת אחת את הקיץ והזכיר לנו שכשאוטמים את הגג צריך לאטום בכל הבית ולא רק בחדרים ( סמרטוטים על הרצפה זה הדבר החם הבא).
הימים הקרובים יוקדשו לסידור מסיבי של ארונות הבגדים (של הילדים...ברור שהם לפנינו) , 
רשימות (שוב) של הצטיידות מה חסר למי וכרטיס אשראי אחד שהתעייף מלהתגהץ בחנויות נעליים ובגדים למיניהן (ושמישהו יסביר לילדים שגם מכנסיים שלא רשום עליהם אדידס עדיין עושות את העבודה).
מפה לשם, נארוז יפה את הבגדים המיותרים ונמסור למכרים ו/או כתרומה, בקיצור ניקיון לנפש ואתחול מחדש.
  
חלק מאיתנו נשארו עם מזכרות מהחגים בצורת כמה קילוגרמים עודפים , תוספת כולסטרול ועוד מיני מזיקים.  

בעקבות הרבה פניות, החלטתי לשתף במתכון מהסדנא שלי, מתכון שקצר המון מחמאות ומככב במטבחים של מי שעבר את הסדנא וגם אצל החברות הטובות.סלט שהוא חגיגה לעיניים,צבעוני, טעים, בריא, מזין ומשביע. תוספת יפה שמקשטת את השולחן.










וודאי שמתם לב שאני משתדלת גם להסביר מדוע ולמה אני משתמשת בכל מרכיב ולא סתם זורקת לסלט מכל הבא ליד... במזונות על עסקינן, אז גם טעים אבל קודם כל בריא (לפעמים גם אני חוטאת במטוגנים).
כמה מילים על הנבטת קטניות ומדוע אני משתמשת בהן לסלט (ולא בעדשים מבושלות כמו הרבה מתכונים אחרים)
נבטים הם מהמקורות הטובים ביותר למינרלים, ויטמינים וחלבונים. כמות הוויטמינים שבזרע גדלה בהנבטה בעשרות עד מאות אחוזים. בקטניות, ההשרייה וההנבטה מסייעות גם בעיכול ומפחיתות את תחושת הנפח. 
העדשים המונבטים הם קרנצ'יים בסלט וחבל להרוס את זה בבישול. לכן - אלמד את מי שלא יודע גם כיצד מנביטים אותם: לא סיפור גדול.

1. משרים ללילה את העדשים בתוך קערה עם מים
2. לאחר ההשרייה שוטפים ושמים בתוך מסננת עם קערה מלמטה, כסו במגבת מטבח.
3. במשך היום שטפו מס' פעמים (לפחות 2-3) את העדשים מתחת לברז והחזירו למסננת מתחת למגבת.
4.עד סוף היום יופיעו שורשים קטנים ועכשיו זה מוכן לאכילה. 
5.שומרים במקרר בכלי אטום עד שבוע. הם ימשיכו לגדול גם במקרר.
6.אפשר לבשל את המונבטים או לשלב בתוך מנה ללא בישול.

ועכשיו למתכון לסלט :





סלט קינואה, עדשים מונבטות ועוד הפתעות 
להכין:
2 כוסות עדשים שחורים מונבטים (חלבון, ברזל,ויטמינים, מינרלים)
2 כוסות קינואה שבושלה וקוררה( מזון על מומלץ, מקור מצויין לחלבונים וחומצות אמינו)
(בנוגע לקינואה: חשוב לשטוף היטב מתחת לברז, היא נרא מלוכלכת, בתוך מסננת עד שיוצאים מים נקיים, לטגן על טיפה שמן , להוסיף מים עד לכיסוי ולבשל עד שהמים מתאדים ויש מעין "חורים" בתוך הקינואה)

חצי עד כוס גרגירי רימון 
(מקור טוב לסיבים תזונתיים,מסייע לתהליכי הרזייה והפחתת כולסטרול,מפחית סיכון למחלות לב,נוגדני חמצון,ויטמין C, סידן, נחושת,אשלגן ועוד...) 

כוס ירק קצוץ -פטרוזיליה וסלרי כולל גבעול (עשירים בכלורופיל,נוגדי חמצון, מינרלים,ויטמינים,סיבים תזונתיים ועוד המון.....
קוביות בטטה מבטטה אחת (לאפות בתוך נייר כסף, לא עד ריכוך מלא, לקרר ולחתוך לקוביות)
(בטא קרוטן, ויטמין C ,נוגדי חמצון, מינרלים ועוד המון כדאי לחקור)

חצי כוס חמוציות (תורמות לירידה בכולסטרול,מניעת דלקות בדרכי השתן,מעכבות שגשוג תאים סרטניים, יעילות במניעת דלקות חניכיים ועוד ועוד..)

רוטב:

רבע כוס שמן זית
רבע כוס לימון
2-3 כפות חומץ בלסמי
פלפל ומלח לפי הטעם

מערבבים הכל, טועמים ומתקנים תיבול.
בהצלחה ובתיאבון



מירב

 #אוכל_טבעוני  #סלט_טבעוני  #סלט_בריאות #הנבטה #סלט_קינואה  #עדשים 



קרדיט לצילומים המדהימים: טליה ברוורמן - סטודיו אלומה