יום ראשון, 13 בנובמבר 2016

יומהולדת טבעונית בגן

ילד בן זקונים הוא הגורם מספר 1 לנקיפות מצפון ... ולמה? כי אני לא חושבת שבאף משפחה ימי ההולדת  נחגגים באותו אופן לכל הילדים. 
למה אני מתכוונת? כשבני בן ה14 היה קטן, ימי ההולדת שלו נחגגו ברוב פאר והדר, גם ימי ההולדת של הבת... ימים עמוסים של יצירה, משחקים,
הפעלות, עוגות מפוסלות מבצק סוכר שנסעתי במיוחד לעיר הגדולה ללמוד איך מכינים...
גם הבן השלישי קיבל מנה הגונה מן היצירתיות הפועמת בי.

אבל בן הזקונים? הילד הרביעי ?? כאילו לא מספיקות נקיפות המצפון אז ...
יום ההולדת של הקטנטן "נפל" כרגיל  על ימי היערכות של הגנים - חופש כמובן..
להקדים את החגיגה לפני התאריך המקורי זה דבר שאי אפשר לבקש מאמא
שמלאה  באמונות תפלות...
הימים הראשונים בספטמבר הוקדשו להתאקלמות בגן החדש , לאחר מכן הימים הוקדשו ללמידת החגים 
ולבסוף = הגיע המועד. חודשיים וחצי אחרי חוגגים לילד שלי יום הולדת שלוש (וחודשיים וחצי)
והשמחה רבה.
הגענו לכיבוד וכאן הרשיתי לעצמי להיפטר מנקיפות המצפון ולהגיד : אוקיי, אז הילדים הקודמים קיבלו עוגות נוטפות סוכר והפעלות מפה עד מחרתיים
אבל הילד הזה קיבל במתנה את הטבעונות. בכל זמן שהוא איתי אני משתדלת לתת לו את האוכל הבריא ביותר, המוסרי ביותר והטעים גם כן.
הגננת ביקשה עוגה ( מחפשת במרץ מתכון טבעוני... בתאריך המקורי בבית גם הייתה עוגה טבעונית טעימה לתפארת)

אז קודם כל אומר שאני לא מתכוונת לתת את המתכון לעוגה המדהימה הזאת, פשוט מכיוון שזה לא מתכון שלי...ובגלל שאני לא רוצה לסתכן בגניבה אני רק אגיד לכם שהמתכון לקוח מבלוג מקסים שנקרא "דברים בעלמה". חיפשתי מתכון לעוגה טבעונית ופשוט הגעתי אליה.
העוגה טובה, בריאה (לפחות יותר מאחרות) ומכילה בתוכה...תחזיקו חזק..כן אבוקדו!!!
אחרי שכולם טעמו רק סיפרתי את הסוד... 
(אין סיכוי שמישהו היה טועם אם הייתי אומרת שיש שם אבוקדו).
את העוגה התחלתי בשעת לילה מאוחרת עד מאוד אחרי שסיימתי לנקות לכבוד שבת (הבישולים יהיו ממש מוקדם בבוקר, בין לבין היציאה ליומהולדת וימשיכו ממש עד כניסת השבת).
יש משהו בשעות המאוחרות האלו, שאת "גונבת" דקות לעצמך...אף אחד לא מסתובב לך ברגליים ובמיוחד בשביל השעות האלו התקנתי טלוויזיה במטבח, כך שלצד היצמדות למתכון שחלילה לא אפשל, גם יכולתי לצפות בסרט שהוקרן כמו לפי הזמנה "השטן לובשת פראדה" . אבוקדו, סרט יפה, שקיות מתחת לעיניים
בקיצור חגיגה. הייתי מוותרת בשמחה על כל בגדי העור והפרווה שכיכבו בסרט
אבל לא הכל מושלם בחיים.











מתחילים לערבב...   



הנה האבוקדו המעורבב עם חומץ תפוחים ושמן...



גם שוקולד קצוץ יש בה בעוגה


והכל מתערבב לבלילה מופלאה...(כמו שאומר אייל שני...)
העוגה יוצאת פשוט תענוג...
אני עשיתי כמות כפולה לתבנית ענקית.
לקישוט המסתי שוקולד מריר עם מעט קצפת פרווה במיקרוגל, מעל שמתי דף אכיל, את שארית הקצפת הקצפתי וזילפתי.





דבר נוסף שנהוג בגן להביא ביומהולדת: מעדני חלב גמדים !!! (כי פירות כרגע אין מבחר ובננה משחירה והילדים אוהבים מעדנים)
החלטתי להביא מעדני סויה. הגננת הייתה סקפטית (אגב, לצערי המחיר כמעט כפול ממעדני חלב). לבסוף הילדים אהבו ואכלו, הגננת קצת פחות אהבה, 
אבל ההרגשה הייתה נפלאה. וזה מה שחשוב...


יום ההולדת נחגג עם ילד שלהבדיל מאחיו, עשה טובה ששיתף פעולה...
יותר עניין אותו להיצמד לאבא ואליי... צודק, יודע מה טוב.
בדרך הביתה הוא הרשה לעצמו להשתובב עם אביו שלא תמיד זוכר את הדרך לגן.
איתמר ניצל כל רגע. וזה מה שחשוב.


מזכירה לכם תמיד... להיות קודם כל נאמנים לעצמכם
ולמה שאתם מאמינים בו...כשתהיו בטוחים בעצמכם גם אחרים יהיו בטוחים בכם!! ועד הפעם הבאה...
המון אהבה...
מירב

#יום_הולדת_טבעוני    #אלפרו  #עוגת_שוקולד