יום שלישי, 22 בנובמבר 2016

מוקפץ טבעוני מארץ רחוקה ומחשבות טובות

מאז ומתמיד נמשכתי למסעדות בניחוח המזרח הרחוק... האווירה,הריחות, הטעמים, התאורה...הרגשה חמימה שמתפשטת בגוף.
טיול לתאילנד לפני כעשר שנים רק חיזק את ההרגשה. אמנם לא הייתי אפילו צמחונית אז, אבל במהלך היום נהניתי משלל פירות, שייקים ומוקפצים. הגוף הרגיש קליל ונקי, כמובן שגם רזיתי...
בשר אכלנו רק בבית חב"ד וגם זה בקושי... 
לפני כמה ימים, בעודי טובעת בהררי כביסות וגיהוץ מסיבי (שריטה שקיבלתי מתנה לגיל 40) ומתכננת את הטיול הבא שלי לתאילנד, נזכרת בניחוחות המוקפצים, הדוכנים שופעי הפירות שמתוקתקים במגוון אריזות יפות ומסוגננות, החלטתי להקפיץ לי כאן בבית משהו שיקח אותי לשם...אפילו רק בהרגשה. 
בכלל, בגיהוץ, עולות בי המחשבות הכי טובות , התמורה היא גדולה:
ריפוי בעיסוק לצד חולצות בית ספר מגוהצות...
ובכן מה נקפיץ? שירגיש כמו בשר במרקם (טופו ?) ניחוח רחוק? (חמאת בוטנים... קוקוס...)
חמאת בוטנים ( אשר מכילה חלבונים, אשלגן, סיבים תזונתיים ועוד...) בשנים האחרונות הפכה להיות מצרך מבוקש אצלנו בבית, בעיקר בכריכים עם חמאת בוטנים וריבת תות. גם עוגיות נימוחות של חמאת בוטנים היו מתחסלות כאן לצד כוסות תה מהבילות.
לגבי הטופו כמה מילים: הטופו בשנים האחרונות היה שנוי במחלוקת . סופר כי אין לו טעם,שהוא מהונדס גנטית שיש בו הורמונים ושבכלל הוא מסוכן. הרבה קראתי עליו וגם הבנתי שלא הכל נכון... ושיש הרבה מיתוסים.
לי חשוב שהוא מקור מצוין לחלבון מלא וסידן. 
מזמינה אתכם לקרוא עוד על הטופו...טופו - כן או לא?
קרם קוקוס, הוא דייר קבע אצלי במזווה, תמיד מוצאים לו שימוש. יתרונותיו התזונתיים רבים ומגוונים.
ובכן... העמדתי סיר אורז לבן והתחלתי להקפיץ.
אין לתאר כמה המנה הייתה טעימה, חגיגית ומשביעה.
עם קוקו באמצע הראש,נעלי בית וריחות של שום יצאתי לחלק טעימות לחברות , שהן גם המבקרות
האובייקטיביות שלי... נרשמה הצלחה...
לא , לילדים שלי לא טרחתי לשמור...טבעוני טבעוני אבל זה כבר מוגזם בשבילם...
על הקושי שבגידול משפחה שכשאת הטבעונית היחידה...עוד נדבר בהמשך...
אתגר בפני עצמו.

טופו מוקפץ בחמאת בוטנים וקרם קוקוס



מה מכינים?



חבילת טופו (300 גרם) חתוכה לקוביות




חמאת בוטנים: 4 כפות




פחית קרם קוקוס




פרחי ברוקולי בינוניים חלוטים מעט במים חמים


להכין להגשה:
בצל ירוק חתוך, מקלוני מלפפון ירוק עם הקליפה, בוטנים קצוצים גס, צ'ילי מתוק לזילוף קטן של צבע.




ועוד מצרכים:
3 שיני שום
2 כפות סוכר חום
4 כפות רוטב סויה
כף שמן שומשום
כף צ'ילי מתוק ועוד כף להגשה

שמן זית לטיגון

אופן ההכנה:
חותכים את הטופו לקוביות ומטגנים בווק עם מעט שמן זית עד לשינוי הצבע.
זה נראה כך:



מעבירים את הטופו המטוגן לקערה.
מערבבים בקערה אחרת רוטב:  
3 שיני שום כתושות
2 כפות סוכר חום
4 כפות חמאת בוטנים
4 כפות רוטב סויה
כף שמן שומשום
כף צ'ילי מתוק

מדליקים את האש הנמוכה ומניחים על הווק את הרוטב,
מערבבים כדקה ועליו שופכים פחית קרם קוקוס (לנער לפני).ניתן להגביר את האש.
מערבבים בעדינות את הרוטב עד שתערובת חמאת הבוטנים מתאחדת עם קרם הקוקוס.
מוסיפים את קוביות הטופו המטוגן ואת הברוקולי החלוט.
מקפיצים ומחכים שהרוטב מסמיך מעט.
זה נראה כך:חבל שלא ניתן להעביר ניחוחות...


מצלחתים (מתה על המילה הזאת):
מניחים אורז במרכז הצלחת (כדאי להכניס לקערה יפה ולהפוך על הצלחת למן כפת אורז יפה).
מניחים בצד אחד מן המוקפץ בליווי רוטב.רוטב גם על האורז.
מניחים בצד מקלוני מלפפון לרעננות, 
מעל: בצל ירוק ובוטנים קצוצים ומזלפים מעט צ'ילי מתוק לכתם של צבע ויופי.








ולחשוב שהכל התחיל מפה:



מאחלת לכולכם המון מחשבות טובות (לא רק תוך כדי גיהוץ)
מירב



#טופו #מוקפץ_טבעוני  #מוקפץ_עם_חמאת_בוטנים