יום שלישי, 15 בנובמבר 2016

לחם כוסמין ריחני, וממשיכים לצייד את המטבח

בפוסטים הקודמים השתדלתי להכניס עוד ועוד מצרכים מהעולם הטבעוני ואני מקווה שלפחות חלק לקחו את ההמלצות וציידו את המזווה במרכיבים בריאים. גם לאנשים שהם לא טבעוניים מומלץ לשלב מזונות על לתוספת אנרגיה ובריאות.
בקרוב : הרשימה המומלצת שלי להצטיידות.
שמחה לשתף במתכון ללחם כוסמין , ניסיתי הרבה מתכונים והגעתי לתוצאה טעימה ולא דחוסה מידי 
(קמח כוסמין מלא מעורב עם קמח לבן).





כשמגיעים אלי לסדנאות, הלחם הריחני כבר עומד על השולחן עם כמה אפשרויות לטבילה לצידו, 
אני מכינה אותו ממש בסמוך לתחילת הסדנא וכך הוא יוצא טרי וחמים.
אני אישית מכורה ללחמים ולא מוותרת על מאפים לעולם.


לחם כוסמין

מערבבים חומרים יבשים:
2 כוסות קמח כוסמין מלא + כוס קמח רגיל (לנפות לפני)
כף שמרים יבשים (משקית ואקום)
כפית מלח
חופן גרעיני דלעת, חופן חמוציות/ תערובת שקדים צימוקים וחמוציות שיש בסופר/ זיתים מגולענים/ עגבניות מיובשות או כל העולה על הדעת
2 כפות זרעי צ'יה (כבר דיברנו עליה בפוסטים קודמים כמה חשובה)
מערבבים היטב בקערה את הנוזלים:
2 כפות סילאן + 2 כפות טחינה
400 מ"ל מים פושרים עד חמים/ניתן להחליף חלק בחלב סויה לא ממותק

שופכים באיטיות את הנוזלים אל החומרים היבשים, לשים לבצק אחיד ולח,
משמנים תבנית סיליקון ללחם (ארוכה) במעט שמן זית ומעבירים אליה את הבצק,
זורים למעלה מלח גס
מכסים במגבת מטבח ונותנים לנוח כחצי שעה.
אופים בחום בינוני כ 40 דקות עד שמזהיב , מכבים את התנור ומשאירים להתקרר 
עוד כמה דקות.
מוציאים מהתבנית, פורסים ומוסיפים מטבלים מלוחים/ ריבות.... 
תוספת נהדרת לסלט,
בחורף הולך מצויין לצד מרקים.


להלן הצעות להגשת הלחם:
צלוחית עם שמן זית + זעתר
צלוחית עם שמן זית + חומץ בלסמי
צלוחית עם שמן זית + סויה
גבינות וממרחים טבעוניים (בהמשך מתכונים)
ממרח עגבניות מיובשות
ממרח אבוקדו עם בזיליקום/כוסברה/פטרוזילה

הממרח שאני מכינה: ממרח זיתים - מאוד פשוט

קופסא זיתים ירוקים מגולענים, שן או שתיים של שום, שמן זית מעט ולמעבד מזון. 
יוצא ממרח זיתים מצויין למריחה.

בהצלחה
ועד הפעם הבאה 
המון בריאות ואהבה.
מירב