יום שני, 30 במרץ 2020

קציצות חריימה טבעוני ברוטב עשיר

קציצות "חריימה" כמו דגים ברוטב עשיר



כבר המון זמן שלא יוצא לי לארח סדנאות בישול, בעיקר בשל עומס וחוסר זמן.
אני ממשיכה לבשל בבית דברים טעימים, גם אם לא תמיד מעלה תמונות, לפעמים יש הרגשה של "כיבוי שרפות",
אבל באוכל, אם כבר, אז מכל הלב, אין "חצי קלאצ'".
את המתכון הזה יצרתי לפני כמה שנים אחרי ניסוי ותהייה והוא כיכב בסדנאות "מעמידות סירים" ו"בישולי שבת וחג".
יש משהו מאוד  עצמתי שאי אפשר לתאר במילים ויכול להתקיים רק כאשר קבוצת נשים נפגשת לבשל 
(ויסלחו לי הפמיניסטיות)
הצחוק, שיתוף הפעולה, הכיף, השיחות הקטנות ולבסוף, הארוחה, הצחוקים והסיפוק מהתהליך.




לפני שעברתי לטבעונות (בערך לפני כחמש שנים)הייתי מכורה לדגים ובין המתכונים הראשונים שטבענתי היו הקציצות האלו. כמובן שלאחר מכן הייתה, אהבתי השנייה - הסברינה.
אני שמחה לשתף את המתכון, בעיקר עכשיו, לפני פסח, כיון שהוא מתכון מאוד חגיגי, טעים ובריא וכמובן יעשיר את שולחן החג.

לפסח : את פירורי הלחם , מחליפים פירורי מצה.
שאר המתכון , כשר לפסח לאוכלי קטניות, כמובן.
אפשר להוסיף או להוריד ממרכיבי הרוטב (ערמונים, חומוס וכו') למרות שלפי דעתי הם מאוד מעשירים את המנה.

אז קדימה למתכון:


תבשיל קציצות "חריימה" ברוטב פיקנטי,

















מנה חגיגית וטעימה שמתאימה לשבת וחג.

מצרכים:
לקציצות:

חבילת טופו - 300 גרם (טחון למרקם חלק, מוסיפים טיפונת מיץ לימון/מים)
חבילת כוסברה שטופה ויבשה, קצוצה
3 שיני שום כתושות
בצל קטן קצוץ 
5 כפות שמן זית
4 כפות פירורי לחם
2 כפות קמח עדשים אדומות
כפית כמון
כפית פפריקה מתוקה/ מעושנת
מלח
כפית סומק
אופציונלי : חצי כוס אצות נורי קצוצות לטעם "דגי" במיוחד

לרוטב:
שמן קנולה
ראש שלם שום, פרוס דק
 צרור עלי כוסברה מופרדים
2 לימונים סחוטים
2 גזרים בינוניים
4 עגבניות חתוכות לקוביות
כוס גרגירי חומוס מבושלים ( או לעצלנים - קופסת שימורים חומוס מוכן לאכילה)
2 חבילות ערמונים קלופים בוואקום
גמבה אדומה גדולה
2-3 פלפלים אדומים חריפים יבשים
ראש סלק מבושל מגורד
2 כפות גדושות פפריקה מעושנת
1 כפית תבלין "ראס אל חנות"
1 כפית כמון
כפית מרק עוף פרווה
1 כפית סוכר
1 כפית מלח
פלפל שחור
1 ליטר מים פושרים

להכנת הקציצות..
מערבבים את המרכיבים, יוצרים קציצות ומניחים על גבי תבנית עם נייר אפייה.
מזלפים מעל מעט שמן זית ואופים בתנור לרבע שעה, עשרים דקות עד שמתייצבות.
מוציאים ונותנים לנוח.

להכנת הרוטב:
1. בסיר רחב מטגנים על שמן קנולה כ 3 דקות: פלפל יבש חריף, גמבה, גזר, שום וערמונים.
2.מוסיפים את העגבניות, הסלק, החומוס, ממשיכים לטגן עוד כ 2 דקות.
3.מוסיפים את התבלינים ומטגנים דקה נוספת.
4.מוסיפים את מיץ הלימון והמים ומביאים לרתיחה. למעלה מפזרים כוסברה.
5. מנמיכים את האש ומבשלים עוד כ10 דקות. אם יש צורך מוסיפים מים.
6. מניחים בזהירות את הקציצות ומנערים קלות את הסיר לכיסוי הקציצות ברוטב.
7. מבשלים כרבע שעה/ עשר דקות, מכבים את האש ונותנים לטעמים להיספג.
8. מגישים חם לצד לחם/ חלה.

בתיאבון , ימים מאושרים וחג שמח.
























אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה