יום שבת, 28 ביולי 2018


עוגת ביסקוויטים עם קרם סניקרס


























כבר הרבה זמן שלא ביקרתי פה... זה לא אומר שלא בישלתי או אפיתי או הקפצתי או אלתרתי או התעצלתי והזמנתי טייק אוו'י או שהשתמשתי במוצרים של טבעול, מנדי טבעונות, תנובה או מלא אחרים שהצטרפו ל"טרנד" הטבעונות.
אתם לא באמת מאמינים  שטבעונות זה עדיין טרנד?נכון??
החופש הגדול התחיל ובעוד 2 קטנים מסודרים אצלי במסגרות (והמתבגר מתי שמתחשק לו) 
אז שני המתבגרים חצי יום ישנים ובחצי היום השני רעבים, מסתובבים או משחקים "פורטנייט" המשחק שהפך לסיוט בכל בית 😠
בימי שישי כאלו חמים זו ממש מועקה לבשל אבל אין הכי ברירה, מחפשים פתרונות מהירים אבל לא פחות טעימים.
בכל הנוגע לקינוח, עוגת ביסקוויטים אצלנו זאת העוגה המועדפת. 
את מקומו של ציפוי השוקולד המסורתי מזמן תפס קרם הלוטוס, מינימום מאמץ, מקסימום טעם.
לפני כשבועיים השתתפתי בכנס "שחרור מוחלט" שנערך בבר אילן וטעמתי שם גלידת סניקרס היסטרית, טעימה בטירוף, אני בכלל מתה על כל מה שקשור בחמאת בוטנים.
אז ניסיתי לשחזר את הטעם המופלא (מרקם של גלידה צריך עוד אימונים...), בקיצור, שילבתי בין הטעמים והתוצאה
בוקר כוס קפה עם חלב סויה ועוגה טעימה בטירוף = כיף!! 

לפניכם המתכון:
עוגת ביסקוויטים עם קרם סניקרס
משתמשים בתבנית מרובעת רגילה חד פעמית או רב פעמית אם יש. אפשר גם עגולה מה שמתחשק.
להכין מראש: שני שרוולים של פתי בר חום או לבן (לי היה חצי חצי...)

מקציפים:
2 קצפת ריצ' פרווה או שף לבן תנובה פרווה
1 אינסטנט פודינג ווניל
2 כפות סוכר (אם אוהבים פחות מתוק אפשר להוריד סוכר)
1 כוס (ח"פ) חלב סויה

כאשר הקרם הופך יציב מוסיפים לתוכו:
2 כפיות גדושות חמאת בוטנים (תמיסו טיפה במיקרו קודם)
וקופסת גבינת "טופוטי" בסגנון שמנת

מערבלים היטב.

מתחילים להרכיב את העוגה:
שמים בקערה קטנה חלב סויה בערך כוס וכף של אבקת נס קפה.
טובלים פתי בר ומתחילים לרפד שכבה של ביסקוויטים.
מעל שופכים חצי מהמלית.
עוד שכבת פתי בר טבול על המלית ואז שופכים את כל מה שנשאר מהמלית.

שכבת ציפוי:
חצי צנצנת של קרם לוטוס להמיס במיקרו ולשפוך על העוגה. לאט ובעדינות, להטות מצד לצד עד שמכסה את העוגה. 
מי שממש בעניין יכול להוסיף ללוטוס עוד כפית גדושה של חמאת בוטנים, לערבב ולשפוך על העוגה.
כיף להגיש עם שברי בוטנים, עם זילופי חמאת בוטנים למעלה, בקיצור - תהיו יצירתיים.

את העוגה כדאי לשמור בהקפאה.

בתיאבון
ושהיה קיץ קריר וטעים.
שלכם,
מירב











הטועמים הראשיים של קינוחי הבית, אם הם אישרו, הכל טוב




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה